SEATRAC - UNWTO Διεθνές Συνέδριο Προσβάσιμου Τουρισμού 2023

" το SEATRAC που βοηθά τους χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων να κάνουν μπάνιο στην Ελλάδα, "

...ανέφερε η ατζέντα δράσης που δημοσιεύτηκε στις 17 Νοεμβρίου, στη λήξη του Διεθνούς Συνεδρίου Προσβάσιμου Τουρισμού που πραγματοποιήθηκε στο Σαν Μαρίνο! 

Το Συνέδριο του UNWTO Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού  για τον Προσβάσιμο Τουρισμό πραγματοποιήθηκε για δεύτερη φορά στον Άγιο Μαρίνο (16-17 Νοεμβρίου 2023), με την υποστήριξη του Υπουργείου Τουρισμού της Ιταλίας και σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πόρων Προσβασιμότητας – AccessibleEU, πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Από αυτό προέκυψε η ατζέντα του San Marino, ένα σχέδιο δράσης για την ένταξη των ατόμων με αναπηρία σε κάθε τμήμα του τουριστικού τομέα.

(link to the UNWTO News Release)

Ο Ιγνάτιος Φωτίου, ιδρυτής της ΤΟΒΕΑ και ένας από τους εφευρέτες του SEATRAC συμμετείχε στο τεχνικό πάνελ μαζί με ειδικούς στον προσβάσιμο Τουρισμό από την Πορτογαλία, Γαλλία, Ιταλία και Νότιο Αφρική με θέμα "Disability inclusion in sports, leisure and events: How does inclusion contribute to personal fulfillment and new opportunities within the tourism value chain?". Παρόντες στο Συνέδριο ήταν ειδικοί του Τουρισμού από την Δημοκρατία της Κορέας, το Ουζμπεκιστάν, τη Τσεχία, το Ισραήλ, και την Ισπανία.

Το SEATRAC προσφέρει αυτόνομη πρόσβαση στη θάλασσα και ήδη υπάρχουν 225 προορισμοί που είναι προσβάσιμοι σε άτομα με περιορισμένη κινητικότητα. Ο χάρτης μας τράβηξε την προσοχή όλων καθώς δίνει τις απαραίτητες πληροφορίες για τον μελλοντικό επισκέπτη και την παρέα του. 

Στιγμιότυπα από το Συνέδριο: 

Igor Stefanovic on stage

Igor Stefanovic στη σκηνή του Συνεδριακού Κέντρου Kursaal - Technical Coordinator for Accessibility, Cultural Tourism and Indigenous Peoples at Ethics, Culture and Social Responsibility, UNWTO

 

Zoritsa Urosevic, Executive Director UNWTO and Ignatios Fotiou, TOBEA President

Zoritsa Urosevic, Executive Director UNWTO και ο  Ignatios Fotiou, ιδρυτής TOBEA 

 

Ignatios Fotiou

Ο Ιγνάτιος Φωτίου εξηγεί πως το SEATRAC άλλαξε την εικόνα του Προσβάσιμου Θαλάσσιου Τουρισμού στην Ελλάδα

 

Δελτίο Τύπου

 

O Ιγνάτιος Φωτίου συμμετείχε στο Διεθνές Συνέδριο Προσβάσιμου Τουρισμού του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού στο Σαν Μαρίνο

H TOBEA στο UNWTO International Conference on Accessible Tourism

 

Πάτρα: Η ΤΟΒΕΑ ανακοινώνει την ολοκλήρωση της επιτυχημένης παρουσίας της στο  Διεθνές Συνέδριο Προσβάσιμου Τουρισμού του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού στο Σαν Μαρίνο που πραγματοποιήθηκε 16-17 Νοεμβρίου 2023 στο Σαν Μαρίνο. Η αναγνώριση των καινοτόμων λύσεων της εταιρίας μας και η συμμετοχή στο Συνέδριο μας δίνει δύναμη για το μέλλον και επιβεβαιώνει πως ο κόσμος μας μπορεί να γίνει προσβάσιμος για όλους.

«Η Ελλάδα “εξάγει” τεχνογνωσία σχετικά με την προσβασιμότητα!» λέει ο Ιγνάτιος Φωτίου, ιδρυτής ΤΟΒΕΑ, «Ποιος θα το έλεγε αυτό πριν 10 χρόνια όταν συζητάγαμε για αυτόνομη πρόσβαση ΑμεΑ στη θάλασσα;!; Ήταν τιμή μου να συμμετέχω στο Συνέδριο.»

 

Γιατί το SEATRAC έχει αλλάξει το τουριστικό προϊόν της Ελλάδας;

        • 2012, ίδρυση ΤΟΒΕΑ, εμπορικό προϊόν SEATRAC – κατοχυρωμένο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σε Ελλάδα, Ευρώπη και Η.Π.Α.
        • 2023, περισσότερες από 220 προσβάσιμες παραλίες για άτομα με περιορισμένη κινητικότητα με περισσότερες από 240.000 χρήσεις!

Η ατζέντα που δημοσιεύτηκε από τον Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού αναφέρει το SEATRAC ως υπόδειγμα καλής πρακτικής.

Για να μάθετε περισσότερα παρακαλώ πατήστε εδώ.

(Για να διαβάσετε το Δελτίου Τύπου του UNWTO πατήστε εδώ)

 

Σχετικά με την ΤΟΒΕΑ: Αποστολή της εταιρίας είναι να δημιουργούμε καινοτόμες λύσεις για ένα κόσμο προσβάσιμο για όλους.

Κύριο προϊόν μας είναι το SEATRAC, η μη μόνιμη διάταξη για την αυτόνομη πρόσβαση στη θάλασσα ατόμων με αναπηρία.

Με το SEATRAC δίνεται για πρώτη φορά λύση στο πρόβλημα των ατόμων με κινητικά προβλήματα για αυτόνομη πρόσβαση στη θάλασσα.

Το 2022 η ΤΟΒΕΑ βραβεύτηκε ως νεοφυής και αναπτυσσόμενη επιχείρηση στα βραβεία ΕΒΕΑ.

 

Espa Banner GR